Logo DANIEL ROELS ONTWERP

DANIEL ROELS ONTWERP

Praatplaat verkeersontwerp Veenendaal

Meer draagvlak door accurate maatvoering te combineren met de verbeeldingskracht van een praatplaat

Klant
Goudappel
.
Klantvraag

Verkeersontwerp vertalen naar toegankelijke praatplaat
.
Gebruikte tools
Illustrator
Photoshop
QGIS
.
Categorieën

Grafisch ontwerp, GIS, Cartografie

De uitdaging
Een verkeersontwerp wordt vaak in AutoCAD ontworpen en is daardoor heel technisch van aard. Om het technisch ogende verkeersontwerp voor een parkeerterrein in Veenendaal toegankelijker te maken, heeft adviesbureau Goudappel aan DANIEL ROELS ONTWERP gevraagd hiervoor een aansprekende praatplaat te ontwerpen. De praatplaat dient een juiste maatvoering te combineren met een intuïtieve en aansprekende vormgeving.
.
Geleverd

Door het AutoCAD-ontwerp in GIS voor te bewerken en daarna naar Illustrator te halen, heeft het ontwerp een juiste maatvoering, maar is het ook goed bruikbaar voor communicatie richting partijen die niet gewend zijn naar een technische AutoCAD-tekening te kijken. In plaats van een legenda naast de kaart, zijn alle objecten in de kaart zelf van een toelichting voorzien. Hierdoor is in één oogopslag helder wat het object voorstelt. Dit wordt nog versterkt door gebruik te maken van intuïtieve symbolen, zoals bomen en auto’s in parkeervakken.

Resultaat

"DANIEL ROELS ONTWERP heeft meegewerkt aan een visualisatie/ontwerp van een parkeerterrein in Veenendaal. In korte tijd is een goed gevisualiseerd ontwerp opgeleverd, wat bijgedragen heeft aan het besluit over de uiteindelijke vormgeving. Ik ben zeer positief over de professionele werkwijze van Daniël Roels: oog voor detail, goed ontwerp en een prettige samenwerking!"
Danny van Beusekom
Adviseur Verkeer, Parkeren en Locatieontwikkeling, adviesbureau Goudappel