Logo DANIEL ROELS ONTWERP

DANIEL ROELS ONTWERP

Infographic Waterschapsverkiezing Overijssel

Welke politieke partijen hebben de Waterschapsverkiezing met overmacht gewonnen?

Klant
Eigen werk
.
Klantvraag

Infographic Waterschapsverkiezing
.
Gebruikte tools

ArcGIS Pro
Illustrator
.
Categorieën

Infographic

De uitdaging
Welke politieke partijen zijn de winnaars van de Waterschapsverkiezingen in Overijssel? En was het een nek-aan-nekrace of zijn ze met overmacht de grootste geworden in de afzonderlijke gemeenten? Deze vragen heb ik in een infographic proberen te beantwoorden.
.
Geleverd
Een creatieve infographic, waarbij de gemeenten binnen Overijssel als waterbassins zijn afgebeeld. Hoe hoger het waterpeil, hoe groter het aandeel stemmen dat de grootste partij heeft gekregen tijdens de Waterschapsverkiezingen in Overijssel.

Resultaat

Een infographic hoeft niet altijd zo laagdrempelig mogelijk te zijn vormgegeven. Soms werkt het beter om juist op te vallen met een visualisatie die afwijkt, en die de kijker bewust een beetje uitdaagt om de boodschap te doorgronden. Bijvoorbeeld wanneer je wilt opvallen met een boodschap op social media.

In dit geval heb ik tijdens de Waterschapsverkiezingen het thema ‘water’ gebruikt bij het visualiseren van de uitslag. De gemeenten zijn afgebeeld als waterbassins, waarbij de kleurstelling aangeeft welke partij de grootste is geworden. Het waterpeil toont of deze partij met overmacht heeft gewonnen of dat het een nek-aan-nekrace was.

Of u nu voor een zo laagdrempelig mogelijke infographic gaat of voor een meer creatieve, ontdek trends en patronen in uw data met een infographic op maat.