Logo DANIEL ROELS ONTWERP

DANIEL ROELS ONTWERP

Data dashboard Startup Apeldoorn

Grotere betrokkenheid en draagvlak onder uw doelgroep met een interactief data dashboard

Klant
Startup Apeldoorn
.
Klantvraag

Interactief data dashboard 
.
Gebruikte tools

Tableau
Excel
.
Categorieën

Data dashboard

De uitdaging
Startup Apeldoorn wilde inzichtelijk maken welke bedrijven in Apeldoorn actief zijn op het gebied van innovatie. De beschikbare Excel-tabel gaf daarvoor onvoldoende houvast. Aan DANIEL ROELS ONTWERP de vraag om hiervoor een data dashboard te ontwikkelen die Startup Apeldoorn zelf kan beheren en uitbreiden.
.
Geleverd
Een serie informatieve en interactieve dashboards, die de gebruiker in staat stelt om zelf selecties te maken naar type innovatie en overige bedrijfskenmerken.

Resultaat

Van data naar informatie en inzicht! Startup Apeldoorn was op zoek naar een interactieve manier om inzicht te krijgen in hun Excel-database en deze bovendien te kunnen delen via internet. Daarom heb ik gekozen voor een data dashboard met behulp van Tableau. Overzichtelijke datagrafieken en tabellen kunnen door de bezoekers zelf worden gefilterd en gesorteerd. Begeleidende teksten bieden de nodige context zodat het verhaal toegankelijk is.

De achterliggende database kan door Startup Apeldoorn zelf worden beheerd en uitgebreid, en wordt dagelijks automatisch doorgevoerd in het data dashboard.