Logo DANIEL ROELS ONTWERP

DANIEL ROELS ONTWERP

Kaartbeelden parkeerverwijssysteem Schiedam

Het parkeerverwijssysteem voor Schiedam op de kaart

Klant
GraaffTraffic
.
Klantvraag

Parkeerverwijssysteem visualiseren
.
Gebruikte tools

ArcMap
Illustrator
.
Categorieën

GIS, cartografie

De uitdaging
Voor Gemeente Schiedam heeft adviesbureau GraaffTraffic de bestaande parkeerverwijsbebording geïnventariseerd en een aantal toekomstvarianten opgesteld. Aan DANIEL ROELS ONTWERP de vraag om hiervoor functionele kaartbeelden te ontwerpen. Er moest veel informatie op een klein oppervlak worden gepresenteerd: de locatie van alle verwijsborden per rijrichting, het type verwijsbord (statisch of dynamisch) en ook alle bestemmingen die op het bord staan afgebeeld.
.
Geleverd
Voor de huidige situatie en alle varianten zijn functionele kaarten in Illustrator ontworpen waarop alle informatie in één oogopslag zichtbaar is. Door overbodige achtergrondinformatie weg te laten en met intuïtieve symbologie te werken, blijft de kaart, ondanks veel informatie, goed leesbaar. 

Resultaat

"In samenwerking met GraaffTraffic heeft DANIEL ROELS ONTWERP voor de gemeente Schiedam het parkeerverwijssysteem in kaart gebracht. Voor de huidige situatie en een aantal toekomstscenario’s dienden alle locaties van parkeerverwijsborden inzichtelijk te worden gemaakt. Zijn verkeerskundige achtergrondkennis en gevoel voor heldere en mooie kaarten, hebben geresulteerd in een serie mooie en functionele kaarten die goed zijn ontvangen door de gemeente. Wij kunnen Daniël van harte aanbevelen."
Patrick van der Graaff
Senior verkeerskundige en eigenaar bij GraaffTraffic