Logo DANIEL ROELS ONTWERP

DANIEL ROELS ONTWERP

Cartografie Omgevingsvisie Arnhem

Cartografie draagt bij aan het toegankelijk en hanteerbaar maken van de Omgevingsvisie Arnhem

Klant
Gemeente Arnhem
.
Klantvraag

Bestaande visiekaart reproduceren in GIS
.
Gebruikte tools

ArcGIS Pro
.
Categorieën

GIS, cartografie, Omgevingswet

De uitdaging
Gemeente Arnhem zet in de Omgevingsvisie Arnhem 2040 haar visie naar de toekomst uiteen. De visiekaart speelt daarbij een centrale rol. Om deze visiekaart ook als interactieve GIS-kaart te kunnen gebruiken en beheren, moet deze kaart worden omgezet naar GIS. Aan DANIEL ROELS ONTWERP de vraag om de visiekaart, die door Land-id is ontworpen in Adobe Illustrator, qua werkingsgebieden en cartografie exact na te maken in ArcGIS Pro. 

.
Geleverd
Een visiekaart in ArcGIS Pro die op elk zoomniveau mooi oogt en die attributen bevat over de omgevingsvisie. Hierdoor is de kaart ook bruikbaar als interactieve kaartviewer, waarbij gebruikers informatie over een locatie kunnen opvragen door op de kaart te klikken.

Resultaat

"Daniël heeft ons geweldig geholpen met het digitaal beschikbaar stellen van onze Omgevingsvisie als GIS-kaart. Het was een uitdagende vraag: onze globale visiekaart uit de omgevingsvisie één op één vertalen in een GIS omgeving. Waarbij het kaartbeeld zoveel mogelijk bij het origineel moest blijven. En dat is gelukt. Voor mijn gevoel zijn hier de grenzen opgezocht wat er technisch mogelijk is qua vormgeving en techniek. Daniëls technische kennis en kunde gecombineerd met zijn inhoudelijke achtergrond zijn daarbij erg waardevol gebleken. Het is een prettige samenwerking geweest met een mooi resultaat."
Michel Rijke
Bestuursadviseur Ruimte bij Gemeente Arnhem